Kurča Tandoori
Kurča Tandoori
Ďalší fantasticky farebný a aromatický recept na kura z indickej kuchyne.

Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
4 ks kuracie stehná (bez kože)
-
1 KL soľ
-
2 PL citrónová šťava
-
2 strúčiky cesnak
-
1 ks čerstvý zázvor (2 cm kúsok)
-
1/2 KL čierne korenie
-
1 KL čili korenie
-
1 KL mletý koriander
-
1 KL drvená rasca
-
1/2 KL mletá kurkuma
-
1/2 KL garam masala (zmes)
-
1 PL tandoori masala (zmes)
-
3 PL grécky jogurt
-
2 PL olej
Postup:
-
1
Kuracie stehná stiahneme z kože a na každom urobíme niekoľko zárezov, aby marináda lepšie prenikla do mäska.
-
2
Stehná vložíme do misky a pridáme k nim soľ, citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor a všetky koreniny: čierne korenie, čili, koriander, rascu, kurkumu, zmes korenín garam masala a tandoori masala.
-
3
Potom do misky odlyžičkujeme hustý grécky jogurt, olej a všetko spolu premiešame. Misku prekryjeme potravinárskou fóliou a uložíme do chladničky cez noc alebo aspoň na 3 hodiny.
-
4
Kura pripravíme pod grilom v rúre: do alobalom vystlaného plechu položíme mriežku a na ňu poukladáme kuracie stehná.
-
5
Pečieme pár centimetrov pod rozpáleným grilom asi 10 minút, potom obrátime a pokračujeme ďalších 8 minút.
-
6
Potom vypneme funkciu grilu, kura potrieme troškou roztopeného masla a pečieme ešte 15 minút pri teplote 180°C.
-
7
Upečené kurča tandoori servírujeme s dusenou ryžou alebo domácimi naan plackami.
Zdroj: iStockphoto