Vo väčšej miske zmiešame naváženú múku s práškom do pečiva, soľou a cukrom. Všetko dobre premiešame.
Rýchly naan s cesnakom a koriandrom
Rýchly naan s cesnakom a koriandrom
Indický chlebík vyžaduje čas pre rast a pečenie v tradičnej hlinenej peci (tandoor). Nie však v tejto zrýchlenej verzii.

Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie
-
260 g hladká múka
-
2 KL kypriaci prášok
-
1/2 KL soľ
-
1 KL kryštálový cukor
-
150 g biely jogurt
-
1 PL olivový olej
-
trochu mlieko (1 -3 PL)
-
2 strúčiky cesnak
-
1/2 hrste čerstvý koriander
-
trochu maslo
Postup:
-
1
-
2
Potom pridáme jogurt, olej a lyžicu mlieka.
-
3
Všetko spracujeme rukou do celistvého cesta, ak treba pridáme ešte lyžicu alebo dve mlieka.
-
4
Cesto premiestnime na pomúčenú pracovnú dosku, dobre ho prehnietime a rozdelíme na 2 až 4 časti.
-
5
Cesnak nakrájame na tenké plátky a koriander nasekáme na drobno.
-
6
Z každej časti cesta vyvaľkáme tenkú placku.
-
7
Potom na dosku položíme plátky cesnaku, nasekaný koriander a preložíme ich plackou. Prejdeme zopárkrát valčekom, aby sa cesnak a koriander prilepili k placke.
-
8
Naan pečieme na rozpálenej, suchej panvici na strednom plameni asi 3 minútky z každej strany.
-
9
Horúci naan pomastíme maslom a podávame k omáčkam či samotný. Úžasne sa hodí ku napríklad karí.