Španielska paella / Španielske rizoto
14. 9. 2021
Španielska paella / Španielske rizoto

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
250 g
ryža
375 ml
vriaca voda
1 ks
cibuľa
1 ks
červená kapia
trochu
olivový olej
500 g
plody mora
200 g
mrazená zeleninová zmes
podľa chuti
soľ
1 štipka
šafrán
2 ks
citrón
Postup:
1.
Ryžu prelejeme v sitku horúcou vodou. Na panvici rozpálime olej a opražíme nadrobno nakrájanú papriku. Potom pridáme ryžu spolu nadrobno nakrájanou cibuľkou. Prilejeme vriacu vodu, dochutíme soľou, šafránom a varíme približne 10 minút.
2.
Zmes párkrát premiešame, potom pridáme plody mora (slávky, krevety, chobotnice a mnohé iné chutné morské plody podľa chuti) a mrazenú zeleninu. Paellu varíme domäkka a nakoniec ju ozdobíme kúskami citróna.