Hubový boršč
6. 6. 2018
Ingrediencie
450 g bravčové pliecko
400 g bravčová kosť
200 g uvarená fazuľa
150 g biela kapusta
1 ks cibuľa
1 ks masox
1 ks feferónka
1 ks petržlen
1 ks cvikla

Postup
1.
Najskôr umyjeme kosti, potom ich uvaríme a tento vývar precedíme. Cibuľu pokrájame nadrobno a potom ju speníme na oleji a pridáme na kocky pokrájané bravčové mäso, ktoré okoreníme, osolíme a podlejeme vývarom. Mäso budeme dusiť do mäkka.
2.
Očistíme cviklu a pokrájame ju na kocky. Taktiež na kocky pokrájame aj ostatnú zeleninu a feferónku. Pridáme podľa chuti ocot a cukor, dve lyžice paradajkového pretlaku a všetko spolu podusíme do mäkka. Následne primiešame fazuľu, namočené huby, kapustu, ktorú sme pokrájali na pásiky a všetko zalejeme vývarom a povaríme približne štvrť hodinu.
3.
K polievke pridáme udusené mäso, masox, vývar a ak je to potrebné môžeme dochutiť aj vegetou. Tesne pred servírovaním dáme do každej polievku lyžicu smotany a servírujeme s chlebom.