Guláš z kohúta
Čas prípravy a dusenia: 50 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 1 kohút (sliepka), 100 g údeného bravčového bôčika, 1 cibuľa, 200 g zelenej papriky, 150 g paradajok, 250 ml kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, olej
Postup:
1. Očisteného, umytého a osušeného kohúta nakrájame na menšie kúsky a mierne osolíme. Bôčik pokrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
2. Na troche oleja speníme cibuľu, ku ktorej pridáme bôčik, mletú papriku a spolu opečieme. Pridáme kohúta, krátko opečieme, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a prikryté na miernom ohni dusíme domäkka.
3. Paradajky a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k mäkkému mäsu a podusíme do úplného zmäknutia. V kyslej smotane rozmiešame múku a zmesou zahustíme hotové jedlo. Ešte raz necháme prevrieť a podávame.