Deň dopredu si umyjeme a nakrájame mäso, ktoré posypeme korením na divinu a pridáme olej. Necháme marinovať v chladničke.
Jelení guláš na čiernom pive
Jelení guláš na čiernom pive

Ingrediencie
Postup
Guláš, ktorý môže byť ako hlavné jedlo.
Na druhý deň na masti osmažíme cibuľu a pór, pridáme mäso, červenú papriku a restujeme.
Potom mäso zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali paradajkový pretlak, pridáme pivo soľ, tymian. Podľa potreby zalievame vodou. (Až mäso dáme do tlakového hrnca nezalievame).
Keď mäso zmäkne pridáme očistené zemiaky a ešte trochu varíme.
Guláš zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode, necháme prevrieť.
Nakoniec pridáme čili, cesnak a majoránku.
Podávame s chlebom.