Kotlíkový guláš z diviny
2 kg |
jelenie mäso (alebo diviak)
|
100-200 g | |
0,5 - 1 kg | |
1,5 balíčka | |
1 PL | |
3 ks | |
450 g |
paradajky olúpané
|
2 kg | |
podľa chuti | |
1 KL | |
3 dl |
Postup prípravy
-
Pokrájame cibuľu a pridáme k bravčovej masti do kotlíka. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme divinové mäso nakrájané na kocky, poriadne opražíme. Posypeme guľášovou zmesou mletou rascou. Podlejeme červeným vínom a necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby. Ak treba podlejeme vodou.
-
Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, bylinky tymian a šalviu, feferóny podľa chuti.
-
Komu tieto bylinky „nerežú“, môže zostať pri klasike – majoráne. Môžeme podávať s chlebom alebo iným pečivom.