Liptovský guláš
Liptovský guláš
Ingrediencie
1500 g
bravčové pliecko
100 g
údená slanina
100 g
masť
300 g
cibuľa
30 g
cesnak
20 g
sladká paprika
30 g
soľ
1 g
mleté čierne korenie
1200 g
zemiaky
3000 ml
vývar
Postup
1.
Pliecko nakrájame na väčšie kúsky, údenú slaninu rovnako na väčšie kúsky.
2.
Slaninu dáme s masťou rozpustiť. Akonáhle zosklovatie, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a necháme zpeniť, pridáme mletú papriku, mäso a osolíme, restujeme.
3.
Keď sa šťava vyrestuje, necháme mäso pri stálom miešaní upražiť do ružova a zalejeme vývarom. Pridáme cesnak.
4.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme, až keď je mäso polomäkké, a uvaríme s mäsom, tak aby sa nerozvarili.