Zakáľačkový guláš s ľadvinkami
Zakáľačkový guláš s ľadvinkami

porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g | |
100 g | |
100 g | |
150 g | |
100 g | |
20 g | |
2 ks | |
1 strúčik |
Postup
- 1
Na masti opražíme cibuľu do zlatista a zasypeme ju paprikou. Premiešame a pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, ktoré sme zbytočne neorezávali od tuku. Je to tradičné jedlo, ktoré sa vyznačuje vyšším podielom tuku. Všetko opečieme, až kým mäso nepustí šťavu.
- 2
Potom ho osolíme a pridáme mleté čierne korenie a rascu. Dusíme vo vlastnej šťave na miernom ohni asi 30 minút. Medzitým dôkladne vyčistíme ľadvinky, spolu s pečeňou ich nakrájame na malé rezančeky a pridáme do guláša. Dusíme domäkka.
- 3
Guláš sa podlieva ovarom z mäsa, môžeme však použiť vývar. Nakoniec ho dochutíme cesnakom, ak treba, aj soľou, a ako posledný pridávame majorán.