Kapustnica s mäsovými knedličkami
Kapustnica s mäsovými knedličkami

Ingrediencie
100 g údený bôčik
1 ks cibuľa
1 PL gulášové korenie
štipka chilli
koriander
1,5 litra vývar
300 g kyslá kapusta
1 PL paradajkový pretlak
2 PL smotana
Postup
1.
Bôčik pokrájame a speníme spolu s cibuľou, pridáme všetky korenia, zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme kapustu, pretlak, osolíme a varíme, až kým kapusta nezmäkne. Môžme pridať aj hrsť sušených húb.
2.
Mäsové knedličky: 250 g mletého mäsa, namočený a vytlačený rohlík, vajce, roztlačený cesnak, soľ, štipka zmesi do mletého mäsa, hrubá múka. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme múkou. Potom ich dáme do polievky a varíme asi 8 minút. Do hotovej polievky prilejeme smotanu.