Oravská kapustnica s koreňovou zeleninou
12. 12. 2020
Oravská kapustnica s koreňovou zeleninou
Príprava: 105 min.
Porcií: 5
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
2 l vody
-
5 zrniečok čierneho korenia
-
1 hrnček sušených dubákov
-
500 g bravčového pliecka
-
250 g jemne pikantnej klobásy
-
1 ks veľká cibuľa
-
3 ks strúčiky cesnaku
-
1 ks veľká mrkva
-
1 ks petržlen
-
štvrť lyžica celej rasce
-
500 g kvasenej kapusty
-
1 ks sušený majorán podľa chuti
-
1 ks soľ
-
2 ks a pol lyžice bravčovej masti
Postup
1. krok
Do hrnca vlejte studenú vodu, pridajte soľ, korenie, huby, umyté mäso a klobásu. Na miernom ohni priveďte do varu.
2. krok
Na rozohriatej masti v hlbšej väčšej panvici opečte ošúpanú cibuľu pokrájanú nadrobno. Po chvíli pridajte prelisovaný cesnak, očistenú a nakrájanú mrkvu, petržlen a rascu. Zmes premiešajte a asi 10 minút opekajte. Potom vmiešajte kapustu a spolu duste ešte asi 10 minút.
3. krok
Keď je mäso mäkké, pridajte k nemu podusenú kapustu so zeleninou a premiešajte. Nechajte prevariť a odstavte. Z kapustnice vyberte mäso a klobásu, pokrájajte ich na menšie kúsky a dajte späť. Ochuťte sušeným majoránom, prípadne soľou a môžete podávať.