Fazuľová polievka s udenými slivkami
Fazuľová polievka s udenými slivkami

Ingrediencie:
- 1 pohár malých fazulí, namočených cez noc v 2 litroch vody
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 2 udené slivky nakrájané na prúžky
- 4 bobkové listy
- 4 guličky nového korenia
- 2 guličky jalovca
- 4 guličky čierneho korenia
- 1 lyžička rasce
- 2 zemiaky
- 1 lyžička majoránky
- ½ lyžičky tymiánu
- ½ lyžičky saturejky
- 2 strúžky cesnaku
- rastlinný olej
Postup prípravy:
Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájajte na kostičky. Na dne veľkého hrnca rozpálte olej, pridajte zeleninu, udené slivky, bobkový list, nové korenie, jalovec, čierne korenie a rascu. Až úplne nakoniec pridajte nasekaný cesnak, zemiaky a ostatné korenie. Smažte ďaľšiu minutu.
Potom pridajte fazule spolu s vodou, v kterej boly namočené cez noc, uberte plameň a varte pod pokličkou 1,5 hodiny. Až fazule zmäknú, dochuťte soľou a čiernym korením. Podávame s nasekanou petržlenovou vńaťou a s obľúbeným pečivom.