Husí vývar s ryžovými cestovinami
16. 10. 2021
Husí vývar s ryžovými cestovinami

Druh mäsa:Husacie
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Ingrediencie:
- 2 husie stehná
- 3 mrkve
- petržlen
- celer
- pór
- 2 cibule
- 4 steblá citrónovej trávy
- 3 lístky kafírovej limetky
- 3 lyžice oleja
- čerstvý bobkový list
- guličky čierneho korenia
- čerstvé lístky ligurčeku
- 3 l vody
- porcia ryžových cestovín
Postup prípravy:
Na oleji opražte na malé kúsky nakrájanú mrkvu, petržlen, celer, pór a cibuľu. Pridajte čerstvý bobkový list, lístky limetky, čerstvý ligurček a rozdrtenú citrónovú trávu. Nakoniec pridajte husie stehná a zalejte vodou. Varte pomaly 2 hodiny.
Vývar môžete podávať s tradičnými alebo ryžovými cestovinami.