Kotlíková fazuľovica s hríbami
2. 1. 2021
Kotlíková fazuľovica s hríbami
Príprava: 30 minút. Množstvo: 4 porcie.
POTREBUJEME:
- 1 hrnček veľkej suchej fazule
- 2 cibule
- olej
- mletá paprika
- rasca
- soľ
- majorán
- petržlenová vňať
- 1 hrsť suchých hríbov
- 500 g zemiakov
- 1 hrnček leča
- 3 strúčiky cesnaku
POSTUP:
- Fazuľu necháme cez noc napučať vo vode. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Jeden nastrúhame. Sušené hríby namočíme nachvíľu do vody.
- Cibuľu nakrájame na kocky a na oleji opražíme, pridáme mletú červenú papriku, fazuľu, hríby, premiešame a zalejeme vodou.
- Keď je fazuľa na 3/4 uvarená, pridáme zemiaky, soľ, rascu, cesnak a varíme ešte 20 minút. Nakoniec pridáme nastrúhaný zemiak, lečo, majorán a povaríme ešte 5 až 10 minút. Podávame s chlebom.
NÁŠ TIP: Pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať feferónku,v prípade že nemôžete lečo kôli paprike alebo kožkám z paradajok lečo dávať nemusíte.