Rybacia polievka s plodmi mora
Rybacia polievka s plodmi mora

Ingrediencie:
- 2 l zeleninového vývaru
- celý losos
- 2 slede
- hrsť kreviet
- hrsť mušlí
- stopkatý celer
- hrsť lišiek
- fenykel
- 2 stéblá citrónovej trávy
- 2 červené cibule
- 5 strúžkov cesnaku
- chilli
- 100 ml olivového oleja
- plechovka paradajek
- špetka šafránu
- limetka
- 2 lyžice rybacej omáčky
Postup prípravy:
Rybu očistite, stiahnite z kože a naporcujte na filety. Do zeleninového vývaru hoďte hlavu, chrbticu a iné odrezky. Nechajte prebublávat aspoň 40 minút.
Nakrájané lišky, celer, fenykel, cibuľu, cesnak a chilli orestujte na olivovom oleji. Pridajte rozdrtenú citrónovú trávu. Dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte paradajky a špetku šafránu. Zeleninu cez sitko zalejte rybacím vývarom. Dochuťte rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.
Krevety, mušle a kúsky ryby varte na sitku vo vývare. Po uvarení naložte na tanier a prelejte vývarom.