Rýchla polievka s mletým mäsom
23. 6. 2021

- 35 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
1 ksveľkú bielu cibuľu
-
2-3 ksstrúčiky cesnaku
-
1 lyžicatalianskych byliniek (alebo zmes tymian, majoránka polievkové bylinky)
-
300 gmletého hovädzieho mäsa
-
1 ksveľkú mrkvu
-
1 ksstonku stonkového zeleru
-
1 hrsťmrazeného hrášku
-
1 hrsťmrazenej kukurice
-
2 kszemiaky
-
4 ksparadajky
-
1,2 lhovädzieho vývaru
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
-
1 ksolej
Postup
1. krok
V miske zmiešajte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku, talianske bylinky, soľ a korenie.
2. krok
Do hrnca dajte olej, rozohrejte ho a pri strednej teplote na ňom opekajte 5-7 minút mleté hovädzie mäso spolu s cibuľou a korením.
3. krok
K mäsu pridajte očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájaný stonkový zeler, hrášok, kukuricu, na malé kocky nakrájané zemiaky a nadrobno nakrájané ošúpané paradajky. Zalejte vývarom, uveďte do varu. Pod pokrievkou na miernom ohni varte asi 20 minút. Podľa potreby pridajte soľ a mleté čierne korenie.