Srbská čorba
Srbská čorba
- doba prípravy: cca
Foto je len ilustratívne.
Ingrediencie:
-150 g suchej bielej fazule
-1 mrkva
-1 cibuľa
-1/2 petržlenu
-4 zemiaky
-500 g klobásy
-2 PL masla
-700 ml zeleninového vývaru
-2 bobkové listy
-celé čierne korenie
-2 paradajky
-250 g kyslej kapusty
-soľ
-petržlenová vňať
-pár lístkov ligurčeka
Postup prípravy receptu
Fazuľu preberieme a namočíme na noc do vody. Mrkvu,cibuľu a petržlen nakrájame na kocky,zemiaky na menšie kúsky. Klobásu nakrájame na kolieska. V hrnci zohrejeme maslo a orestujeme na ňom zeleninu. Prilejeme vývar,pridáme bobkový list,guľôčky korenia,scedenú fazuľu a uvaríme domäkka. Keď sú už fazule skoro mäkké, pridáme zemiaky, klobásu, olúpané paradajky nakrájané na kocky a kyslú kapustu. Varíme všetko spolu do zmäknutia. Podľa potreby dosolíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a najemno nasekané lístky ligurčeka.