Zeleninová polievka s pečeným morčacím mäsom
16. 10. 2021
Zeleninová polievka s pečeným morčacím mäsom

Druh mäsa:Morčacie
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Ingrediencie:
- cca 100 g pečeného morčacieho mäsa
- štvrtka hlávky kapusty
- bobkový list
- nové korenie
- 2 lyžice masla
- 2 zemiaky
- koreňová zelenina (mrkva, celer)
- 400 ml paradajkového pretlaku
- soľ
- čierne korenie
- kôpor
Postup prípravy:
Kapustu pokrájame na kocočky, vložíme do hrnca spolu s korením a maslom, zalejeme vodou a privedieme k varu.
Pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky, koreňovú zeleninu a na kocky nakrájané morčacie mäso. Varíme kým zelenina nezmäkne.
Potom pridáme paradajkový pretlak a necháme ešte zhruba 15 minút pracovať. Nakoniec polievku ešte dosolíme a dokoreníme.