Vajíčková pomazánka s tatarskou omáčkou
Vajíčková pomazánka s tatárskou omáčkou

Túto pomazánku veľmi lúbime, robievam ju aj na obložené chlebíčky. My doma moc nemusíme tzv. rastlinné másla a dávame prednosť naším Slovenským výrobkom typickým máslam, ktoré sú nenahraditeľné na pomazánky.
Suroviny
1 ks (obyčajné) | |
4 - 5 ks (uvarené na tvrdo) | |
5 čl | |
podľa chuti | |
podľa chuti | |
podľa chuti | mleté čierne korenie |
Postup
-
Zmäknuté, nie roztopené maslo vymixujeme s postrúhanými vajíčkami na malom strúhatku. Pridáme tatársku omáčku, soľ, vegetu a mleté čierne korenie podľa chuti. Všetko spolu vymiešame a je hotovo. Ak príde nečakaná návšteva, je to skvelá rýchlovka a ak máte doma rožky, alebo bagetky môžte ich nakrájať na kolieska potrieť pomazánkou a uvidíte ako sa po týchto jednohubkách zapráši.