Zemiakový šalát s tatárskou omáčkou
Najlepší zemiakový šalát
POTREBNÉ PRÍSADY:
1kg zemiakov v šupke, 4 vajíčka, 2 mrkvy, 1 cibuľa, 4 kyslé uhorky, 2 fľašky tatárskej omáčky, horčica, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY:
Najprv si zemiačiky uvaríme v šupke, 4 vajíčka spravíme natvrdo, mrkvu tiež uvaríme. Nakrájame si cibuľku a uhorky na malé kúsky. Zemiaky ošúpeme, mrkvu a vajíčka si tiež nakrájame na malé kúsky. Zoberieme si misku v ktorej budeme mať šalát a postupne pridáme nakrájané zemiaky (my zvykneme s krájačom na zemiaky) cibuľu, mrkvu,uhorky a vajíčka (tiež krájame s krájačom na zemiaky. Premiešame. Pridáme jednu celú tatársku omáčku, potom do fľašky pridáme trošku šťavy z uhoriek a potrasieme, vylejeme na šalát. Z druhej tatárskej omáčky dáme do šalátu len polovičku a do fľašky dolejeme šťavu z uhoriek až po vrch. Potrasieme a vylejeme na šalát. Premiešame. Pridáme 2 PL horčice a znovu premiešame. Podľa chuti pridáme soľ a MČK. Ja dávam len za štipku soli, bohate to stačí a MČK dávam tak, že posypem šalát 2x, ale záleží to na chuti, radšej dajte menej a potom uvidíte. Ak by bol šalát príliš hustý a vy máte radšej redší, môžete pridať jednu smotanu. Šalát necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť! :)