Púpavové víno
Púpavové víno

Prvé víno v roku.
príprava
Suroviny
| 50 l vlažná | |
| 10 l | |
| 11 kg | |
| 250 g | |
| 1,5 kg | |
| 1 ks |
Postup
- 1
Kvety a citróny nakrájame na kolieska zalejeme vriacou vodou {20l} a necháme 24 hodín vyluhovať.Precedené a vystiskané prelejeme do 50l demižóna,roztopíme cukor vo vlažnej vode,ktorú sme tiež pridali do demižóna aj s droždím a hrozienkami.Zatvoríme s kvasnou zátkou a necháme kvasiť 6 týždňov pri izbovej teplote.

- 2
Po vykvasení stiahnuť do menšieho demižóna a nechať ho ešte čistiť 4 týždne.Kto nevydrží,môže aj menej,určite už bude pitné.Moje je ako kryštál,lebo som naň zabudol a objavil som ho až teraz.Na zdravie
