Originál domáce utopence
Domáce utopence
príprava
tepelná úprava
20 ks | |
700 g | |
1 hlava | |
360 g | |
10 ks | |
Nálev: | |
0,5 l | |
0,6 l | |
2 čl | |
3 čl | |
16 ks | |
2 - 3 ks | |
8 ks |
Postup
- 1
Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť
- 2
Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu nakrájame na kolieska, a 2-3 kolieska dáme dnu do narezanej špekačky. Môžme dať aj čili papričku, cesnak, potrieť mletou čer. paprikou ... ( všetko podľa chuti ) ...
- 3
Na dno fľaše uložíme vrstvu cibule, cesnaku, feferóniek, nakrájané uhorky na kolieska a uložíme na to špekačky na jednu vrstvu cca 3-4 KS. Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše, na koniec to ukončíme vrstvou cibule, uhoriek, cesnaku a feferónkami
- 4
Na koniec to zalejeme nálevom a uzavrieme fľašu. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní. - Ja osobne som použil špekačky z obsahom mäsa minimálne 85%