Bravčové na sladkokyslo
20. 10. 2021
Bravčové na sladkokyslý spôsob
Ingrediencie:
600 g bravčové karé
1 balíček mrazená čínska zelenina
1 konzerva ananás
130 g hnedý cukor
2 PL kukuričný škrob
125 ml biely vínny ocot
2 strúčiky cesnak
4 PL paradajkový pretlak
6 PL ananásová šťava
podľa chuti soľ
1 šálka ryža
1 kg hranolky
Postup:
1. Mäso nakrájame na kúsky alebo na rezance a urestujeme. Potom pridáme zeleninu a ešte chvíľu restujeme, potom trošku podlejeme a dusíme, stačí 20 minút. 2. Medzitým si pripravíme omáčku: hnedý cukor, škrob, ocot, cesnak, pretlak ananásovú šťavu a soľ zmiešame a nalejeme do woku. Privedieme k varu, zmiernime oheň a omáčku za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. 3. Potom pridáme mäso so zeleninou a nakrájaný zaváraný ananás, podľa chuti osolíme a 1 - 2 minúty prehrejeme. Podávame s ryžou a hranolkami.