V miske zmiešame sójovú omáčku, pomarančový džús a kukuričný škrob.
Kuracie soté v sladko-kyslej pomarančovej omáčke
Kuracie soté v sladko-kyslej pomarančovej omáčke
Chutné kuracie kúsky utopené v sladko-kyslej omáčke, v ktorej hrá prím pomarančová šťava.

Ingrediencie
-
3 kskuracie prsia
-
1/4 hrnčekasójová omáčka
-
2 PLpomarančová šťava / džús
-
1/4 hrnčekakukuričný škrob
-
3/4 hrnčekapomarančová šťava / džús
-
1 PLsójová omáčka
-
1 PLhoisin omáčka (čínska barbecue omáčka)
-
1 PLryžový ocot
-
2 PLhnedý cukor
-
1 PLkukuričný škrob
-
rastlinný olej na vyprážanie
-
jarná cibuľka
-
sezam
Postup
-
1
-
2
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a dáme do misky s marinádou. Dobre premiešame a marinujeme niekoľko hodín - ideálne celú noc.
-
3
Na panvici si rozhorúčime trošku oleja a na ňom následne z každej strany opečieme kuracie kúsky.
-
4
Potom pridáme pomarančovú šťavu/džús, sójovú omáčku, hoisin omáčku, ryžový ocot, hnedý cukor a kukuričný škrob. Všetko spolu dobre premiešame, chvíľku povaríme a odstavíme.
Hoisin omáčku (čínsku barbecue omáčku) kúpite v obchode s ázijskými potravinami alebo si ju jednoducho pripravíte doma. Inšpirujte sa našim receptom
-
5
Podávame s ryžou posypané posekanou jarnou cibuľkou a sezamom.