Osem pokladov
20. 10. 2021
Osem pokladov

Čínsky recept Osem pokladov od Shan’shi je pripravený veľmi rýchlo. Mimochodom, číslo „osem“ znamená v Číne bohatstvo.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 15 minút
Prísady na: 2 porcie
Prísady:
Shan´shi prísady
- 2 PL Arašidový olej
- 1 pohár Zelenina Chop Suey
- 4 PL Teriyaki omáčka
- 4 PL Sójová omáčka
- 1-2 PL Sezamový olej
Ostatné prísady
- 300 g kuracieho alebo bravčového mäsa
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2 jarné cibuľky
- 100 g húb
- 1 ČL zázvoru
- soľ, korenie
- 50 ml vody
- 1 PL kukuričného alebo zemiakového škrobu
Postup:
- Mäso umyjeme, usušíme a nakrájame na tenké pásiky.
- Cesnak ošúpeme a na jemno nakrájame. Jarnú cibuľku a huby umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zeleninu Chop Suey dáme do sitka a opláchneme pod studenou vodou.
- V panvici alebo vo woku rozpálime arašidový olej a do chrumkava osmažíme mäso, cesnak a zázvor. Pridáme jarnú cibuľku a huby a ešte na krátky čas osmažíme. Dochutíme zeleninou Chop Suey, teriyaki omáčkou a sójovou omáčkou.
- Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Škrob rozmiešame vo vode, pridáme k jedlu a znova povaríme, až kým sa nevytvorí smotanová omáčka. Dochutíme so sezamovým olejom.